Читател на Plovdiv24.bg  отправи сериозни въпроси чрез нашата медия към кмета

...
Читател на Plovdiv24.bg  отправи сериозни въпроси чрез нашата медия към кмета
Коментари Харесай

Пловдивчанин зададе сериозни въпроси за най-обсъжданата улица в Пловдив

Читател на  Plovdiv24.bg  насочи съществени въпроси посредством нашата медия към кмета и неговите заместници по отношение на премахването на дърветата по улица " Даме Груев ". Той засегна тематиката и за зелената система на града и грижата за нея като цяло. Публикуваме неговото писмо без редакторска интервенция, като се надяваме проблемите, за които той приказва да доближат до повече хора и да намерят своето решение:

Здравейте,

Към сегашния миг пребивавам в град Пловдив, в кв. " Кючук Париж ", на улица " Даме Груев ".

Искам да изкажа своето неподходящо чувство, което оставя у мен община Пловдив. Аз съм жител, който си заплаща налозите до стотинка всяка година, с вярата, че градът ни ще става все по-хубав и прелестен за живот.

Пиша и с вярата, че това известие ще стигне и до отговорниците, взели това решение на " експертният " съвет по екология към община Пловдив, както и че ще получим отговор за паниките, които имаме ние - живеещите в този квартал.

Става въпрос за една от улиците, които до неотдавна бяха затворени месеци наред, заради ремонтни действия, както и бих желал да попитам какво е това неконтролируемо рязане на здрави дървета на улицата, за която става въпрос, а точно - " Даме Груев " в " Кючук Париж ", в град Пловдив.

- Кой е разрешил това и въз основата на какво съображение се е взело решение да се уголемява пътното платно, вземайки в допълнение от тротоара и премахвайки всички дървета наред, като изключим явната причина за разширение на платното и наливане на в допълнение асфалт, както и асимилиране на едни пари, или може би бъркам?

- Какво ще направи общината с тези отстранени дървета, ще възстанови ли броя отрязани дървета на тази улица или някъде другаде, т.е. ще има посадени нови 30-40 дървета, в случай че бъдат отрязани толкоз на брой, тъй като виждам, че има още " за почистване "?

- Какво да вършим хората, които живеем тук и на които се отстранява въздуха и добавяйки в допълнение изгорели газове от улицата, която се чака да се разшири, тъй като вечер по този начин или другояче мирише на коли, прахуляк и изгорели газове към тази улица, изключително лятото, когато всичко е отровено (пардон отворено)?

- По вашата логичност, в случай че се поогледате има няколко десетки къщи, които пречат на разширението, тях ще ги премахнете ли, дружно със фамилиите?

- Как да разбираем на децата, когато ми споделят: " тате, виж, отстраняват дръвчетата, убиват ги, за какво колите са по-важни "? Да ги неистина ли или в действителност ще засадите нови и ще облагородите региона с нови дървета, на които всички ние в квартала да се радваме?

- Какво да вършим ние, които държим повече на това да има зеленина и хладнина от дърветата през лятото, в сравнение с спрели коли на " разширената улица ", както всеобщо прави бай Ганя? 

- А хората с астма или алергии, те какво избират, питахте ли ги или все още какво решение сте взели за този план?

- Как ще се посадят в допълнение дървета като, както се вижда на тази фотография от тази публикация, въобще няма място за дървета, а единствено подредени бетонни плочки, какъв в действителност е проектът с този план отсега нататък?

- Кой може и кой ще отговори на тези въпроси, които са значими за всички живеещи в региона?

Ще се веселя да получа отговор на тези въпроси в реда, в който са заложени, с цел да съм наясно аз и моето семейство, както и заинтригуваните по този случай.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР